Tip na letní oběd? Vyzkoušejte celozrnné špagety s treskou a rajčaty

Chcete se v létě stravovat zdravě a lehce, ale nechcete trávit v kuchyni dlouhé hodiny? Pochutnejte si na vyváženém receptu, který jsme pro vás připravili.

Nutriční hodnoty na 1 porci:

1 860 KJ, bílkoviny 33 g, tuky 10 g, sacharidy 54 g

Ingredience na 1 porci:

Chcete vařit chutně a zdravě? Využijte 10% slevu u partnera STOB na:

  • celozrnné těstoviny 60 g (v suchém stavu)
  • zelené fazolky 90 g, i mražené
  • cherry rajčata 150 g
  • treska 120 g
  • řepkový olej 8 ml
  • česnek, sůl, pepř, citronová šťáva

Čas přípravy:

20 minut

Postup přípravy:

Celozrnné špagety uvaříme dle návodu na obalu.

Omytou a osušenou tresku nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a opepříme bílým pepřem. Takto připravenou tresku opečeme na pánvi na troše oleje (z každé strany cca 1 min.). Hotovou tresku vyjmeme a na výpeku krátce opečeme překrojený česnek, poté přidáme na půlky překrojená cherry rajčata a restujeme, po chvíli přidáme čerstvé nebo rozmrazené fazolové lusky a uvařené celozrnné špagety. Na závěr přidáme opečené kousky tresky, promícháme a vše ještě krátce prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Oslovil vás recept a rozhodli jste se ho vyzkoušet?

Nahrajte do 28. 7. 2016 fotografii tohoto vašeho vlastnoručně připraveného jídla, označte ji hashtagy #prazdninyskpz #klubpevnehozdravi a vyhrajte skvělé ceny v naší letní soutěži!

Více informací najdete na: https://www.klubpevnehozdravi.cz/souteze/prazdniny-s-kpz/

Zdroj: STOB